Een aantal tips over het kleinschalig onderhoud en het grootschalig onderhoud van een gietvloer!

Kleinschalig

Door alleen de gietvloer 1x per week te stofzuigen en te dweilen houd je de vloer al goed schoon. Gietvloeren zijn makkelijker schoon te maken dan parket- of tegelvloeren. Dit komt doordat een gietvloer naadloos is en daardoor blijft er geen vuil achter in de voegen.

Gebruik bij het stofzuigen een zachte borstel zodat de vloer niet per ongeluk kunt beschadigen met de harde onderdelen en gebruik bij het dweilen een reinigingsmiddel dat niet te chloorhoudend is. Zorg er ook voor dat zwarte strepen snel worden verwijderd en dat vocht op de vloer binnen een halfuur wordt schoongemaakt.

Grootschalig

Een gietvloer is kleurvast en goed bestand tegen slijtage, dit komt door de topcoating die erop zit. Hoe beter de topcoating, hoe langer de vloer mooi zal blijven. Maar ook bij gietvloeren zul je na jaren gebruik slijtageplekken gaan zien.

Om te zorgen dat je vloer zo lang mogelijk mooi blijft en minder snel slijtage oploopt kan een schoonloopmat helpen. Met een schoonloopmat voorkom je dat kleine steentjes en zand worden meegenomen die de topcoating kunnen beschadigen. Verplaats bij voorkeur zware meubels niet te vaak en monteer onder de poten vilt.

Slijtageplekken kunnen worden opgelost door een goede schoonmaakbehandeling, maar laat dit wel doen door een professioneel bedrijf.

In het kort:

  • 1x per week dweilen of stofzuigen;
  • Stofzuigen met een zachte borstel;
  • Vilt onder de meubels monteren;
  • Zware meubels niet te vaak verplaatsen;
  • Zwarte strepen snel verwijderen;
  • Vocht binnen een halfuur verwijderen.