Tips over het kleinschalig en grootschalig onderhoud van een pvc-vloer!

Kleinschalig onderhoud

Een pvc-vloer is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het is al genoeg als je om de paar dagen de vloer stofzuigt of bezemt om vuil en kleine zandkorreltjes te verwijderen. Zorg er wel voor dat wanneer je iets morst je dit direct schoonmaakt voordat het in de vloer trekt.

Door het dweilen van je vloer kun je strepen en hardnekkiger vuil verwijderen. Let erop dat je geen alles-reiniger, groene zeep of andere schoonmaakmiddelen met zeep gebruikt, want deze laten strepen en doffe plekken achter. Warm of lauw water met eventueel een speciaal schoonmaakmiddel of een scheutje schoonmaakazijn erin is genoeg.

Grootschalig onderhoud

Het is belangrijk om eens per jaar of halfjaar je pvc-vloer een goede onderhoudsbeurt te geven. Dit kun je doen door de vloer te reinigen met een pvc reiniger en een nieuwe polishlaag aan te brengen met een pvc polish.

Er zijn verschillende manieren om beschadiging aan je vloer te voorkomen, zoals het neerleggen van een inloopmat zodat je vuil van buiten achterlaat, en het aanbrengen van vilt, of andere bescherming zoals kunststof doppen, onder de poten van je meubels.

In het kort:

  • Om de paar dagen stofzuigen/bezemen;
  • Geen schoonmaakmiddelen met zeep;
  • Eens per half jaar/jaar een nieuwe polishlaag;
  • Vilt onder de meubels monteren.